HOGFRC a Korzóban 2006

 

Klub- Kör- Kép rovatunkban gyõri csapatokat, egyesületeket, baráti társaságokat mutatunk be. Ragyog a nap, itt a motoros szezon, halljuk a dübörgésüket, hétvégenként nagy csapatok vonulnak Gyõrbõl a szabadba. De kik ülnek a motorokon? Milyen emberek? Ismerkedjünk meg a H.O.G.® Four Rivers Chapter néhány tagjával, azaz a gyõri Harley tulajdonosokkal.

Péntek délután van, együtt motorozott a csapat. Jön a jól megérdemelt kikapcsolódás egy jó bor, finom étel és a kártya mellett. Bajzáth Péterrel, az egyesület elnökével közösen érkeztek meg a Harley tulajdonosok a Big Ben elé...

Klub- Kör- Kép rovatunkban gyõri csapatokat, egyesületeket, baráti társaságokat mutatunk be. Ragyog a nap, itt a motoros szezon, halljuk a dübörgésüket, hétvégenként nagy csapatok vonulnak Gyõrbõl a szabadba. De kik ülnek a motorokon? Milyen emberek? Ismerkedjünk meg a H.O.G.® Four Rivers Chapter néhány tagjával, azaz a gyõri Harley tulajdonosokkal. 

Péntek délután van, együtt motorozott a csapat. Jön a jól megérdemelt kikapcsolódás egy jó bor, finom étel és a kártya mellett. Bajzáth Péterrel, az egyesület elnökével közösen érkeztek meg a Harley tulajdonosok a Big Ben elé. Péter a gyõri Harley-Davidson kereskedés tulajdonosa is egyben. Nagy az érdeklõdés, fényképezik, nézegetik a motorokat az arra sétálók. Közben kikérdeztem a H.O.G. gyõri tagjait, van köztük hobbihorgász, három gyermekes családapa, de itt van a gyõri aszfaltok nagymestere is. A horgászat és a motorozás jól megfér egymás mellett az egyik alapító tag, a 43 éves Szász Zsolt szabadidejében is. Elmesélte, van egy téglagyári tó, oda jár a 25 fõs horgásztársaság. Nem bízzák a véletlenre, 25 mázsa halat telepítenek a tóba, majd szépen kifogják azokat. Zsolt másik énje igazi motoros.
Ahogy Boros László túravezetõ is, akit szidhatunk, ha rossz az aszfaltozás a városban, ugyanis egy aszfalttelep
vezetõje. A szép idõvel elkezdõdnek az útfelújítási munkálatok, így Lacinak a nyár nemcsak a túrákról, hanem a munkáról is szól. Nincs családja, ha a barátnõrõl kérdezem, azt válaszolja, aki nem szereti a motorozást, nála szóba sem jöhet.
Havasi Nándor alelnök szintén alapító tagja az egyesületnek. A 44 éves anyaggazdálkodási szakember 14 éves kora óta motorozik. Ez az egyetlen hobbija, amit felesége is megért, hiszen végigjárta Nándival az összes motoros rendezvényt.
Tóth László Nemesvámosból erõsíti a csapatot, õ közgazdász és gépészmérnök. A nyár nála is a motorozásról szól, a közös programok nélküle elképzelhetetlenek.
Bedei Sándor három nagylány édesapja. 55 éves, de ha motorra ül, akkor huszonötnek érzi magát. Õ Vértesszõlõsrõl érkezett a gyõriekhez. Az Országos Mentõszolgálat mentõautóit javítja 17 éve. Azt mondja, a mentõautók jók, de a közlekedési morál borzalmas. Ezért törnek a mentõautók, neki pedig munkát adnak.
Juhász Mihály Gyõrbõl Budapestre került, de ezt a csapatot választotta. Több nagy cég tulajdonosa, ezért egyre ritkábban jár Gyõrbe. A rendezvényeken azért részt vesz, õ szervezi a székelyföldi túrát is, ahova július 16-án indul a gyõri csapat.

Tóth Tamás Szekszárd mellé is elviszi a gyõriek jó hírét, hiszen ott él feleségével és gyermekeivel. Egy bukósisak vásárlása kapcsán került a gyõriekhez, barátságokat kötött, és az egyesület alelnöke lett. Felesége a Csajok a motoron baráti kör tagja, szintén motorozik.
Urszu Pétert mostanában nehéz elérni. Cégével friss betelepülõ az Ipari Parkba, így sok a munka. Érdekes tevékenységet választott, szárazjeges tisztítással foglalkoznak. Barátnõjével azért részt vesznek a nyári rendezvényeken.
Ahogy a 29 éves Virág Krisztián is, aki az egyesület titkára. Egy jó ötletbõl akár egy nagy rendezvény is lehet, ezt õ jól tudja. Szervezi a programokat, hiszen a csapat nem maradhat események nélkül, és nem csak a motoros szezonban.

A fiúk bejárták Európát. Az alsóörsi Harely-Davidson fesztivál mellett kötelezõ program minden év szeptember elsõ hetében a Karintiai Faaker See melletti egy hetes European Bike Week, ahol közel harmincezer Harley tulajdonos szórakozik együtt. Az Egyesület saját szervezésû rendezvénye a Magyarországi H.O.G. Chapter találkozó, melyet idén Bakonybélben rendeznek meg azzal a céllal, hogy összehozzák a négy magyarországi HOG Chaptert.

Hogyan lehet Ön is a tagok között? A világszervezet szabályzata a tagságot szigorú feltételekhez köti. Ha tulajdonosa egy Harley motorkerékpárnak, és szabadidejét szívesen töltené motoros programokkal, keresse az egyesület tagjait a rendezvényeken. A klub folyamatosan frissülõ információkkal várja a látogatóit a hogfrc oldalán.

Autósok és motorosok olyanok, mint a kutya és a macska. Néhányan harcban állnak az utakon, ahelyett, hogy segítenék egymást a közlekedésben. Elég egy meggondolatlan elõzés, vagy egy be nem tartott követési távolság és belehalhat egy ember. Magyarországon egyre több biztonságos vezetési tréninget szerveznek, melyeken a HOG gyõri csapata is rendszeresen részt vesz. Õk próbálnak javítani a rossz közlekedési morálon, kövessék példájukat, vezessenek biztonságosan, legyenek tekintettel embertársaikra, különös tekintettel a két keréken közlekedõkre.

A napokban szemtanúja voltam egy meggondolatlan cselekedetnek. Vasárnap délután a Fehérvári hídon a kanyarban három Golf sodródott át egymás után a nagy sebesség miatt a szemközti sávba. A fiatal srácok láthatóan jót szórakoztak az eseményen, csakhogy az elõttem haladó motoros élete a lélekjelenlétén és néhány centiméteren múlott…

 

Az elsõ Harley-Davidson®-t 1903-ban Amerikában gyártotta a 21 éves William S.Harley, és a 20 éves Arthur Davidson, majd csatlakozik a csapathoz Arthur bátyja, Walter. 1909-ben mutatják be az elsõ V-Twin motorblokkot. A 45 fokban elhelyezett hengerek hamar szimbólummá válnak a motor történetében. Az amerikai hadsereg az 1917-ben gyártott Harley-Davidson motoroknak már az 1/3- át vásárolja meg. 1983-ban létrejön a H.O.G.®, azaz a Harley Owners Group® (Harley Tulajdonosok Klubja). A gyár azért hívta életre a klubot, hogy a Harley tulajdonosok szabadidõs programjait szervezettebbé tegye. Két év múlva már 49 chapterben 60 ezer fõs összlétszámmal mûködnek. Napjainkra közel egymillió tagot számlál a klub szerte a világon.

Korzó Magazin
aa-vk

 

Információk

Változás:

Tájékoztatni szeretnénk minden barátot, motorost és leendő motorost, hogy a 2006-ban a nemzetközi Harley Owners Group szervezetnél bejegyzett H.O.G. Four Rivers Chapter, 2016. május 09-től ismét hivatalos HOG chapterként működik tovább. 

A Programok menüpont alatt folyamatosan tájékozódhatsz szervezett túráinkról, rendezvényeinkről és egyéb programjainkról. Ha szeretnél többet megtudni rólunk, a megadott telefonszámon, vagy e-mail címen érdeklődhetsz.

 

 

© 2016 Four Rivers Chapter