Chapter Találkozó a Motorinfóban 2007

Közlekedésbiztonsági fórumot rendezett a Nemzeti Közlekedési Hatóság régiós igazgatósága, a Gyõri Kereskedelmi és Iparkamarában.

Évente egy nagyobb település számával megegyezõ, mintegy 1000 ember hal meg közlekedési balesetben Magyarországon. A szakemberek célja, hogy ez a szám lényegesen csökkenjen.

A programsorozat folytatódik, májusban Szombathelyre és Zalaegerszegre látogat a roadshow, ami többek között motoros rendõrök felvonulásából áll majd- mondta el Német Zsolt a Nemzeti Közlekedési Hatóság regionális igazgatója.

Nagy András, a HOG FRC elnökségi tagja is részt vett a rendezvényen, aki elmondta, hogy a meghívottak elsõsorban közlekedésbiztonsági szabályozásban, végrehajtásban tevékenykedõ szakemberek voltak.

"Megismertünk sok statisztikát és bemutatták a 2009-évi törekvéseket, célkitûzéseket. Egy érdekes adat: a megye úthálózatának több mint 60%-a rossz, vagy nagyon rossz állapotban van.

Ha a jelenlegi ütemben zajlanak a felújítások, egy adott útszakaszra 70 évente tudnak visszatérni, miközben 15 évre tervezik egy-egy út élettartamát.

Folyosói pletykák szerint az új KRESZ már elõ van készítve. Lesznek benne motorosokat érintõ változások is. Viszont nagy valószínûséggel nem fogunk neki nagyon örülni, mert nem elõzte meg különösebb társadalmi felmérés, egyeztetés. Íróasztal mellett ülve készítette egy hivatalnok és várhatóan 20 évig érvényes lesz.

Többek között Szombathelyen is lesz egy állomása a tavaszi közlekedésbiztonsági road-shownak, amit motorosok rendõrök kezdeményeztek és a hatóság is melléjük állt.

Érdemes lenne ezeken is részt venni, és továbbra is együtt gondolkodni."

Információk

Változás:

Tájékoztatni szeretnénk minden barátot, motorost és leendő motorost, hogy a 2006-ban a nemzetközi Harley Owners Group szervezetnél bejegyzett H.O.G. Four Rivers Chapter, 2016. május 09-től ismét hivatalos HOG chapterként működik tovább. 

A Programok menüpont alatt folyamatosan tájékozódhatsz szervezett túráinkról, rendezvényeinkről és egyéb programjainkról. Ha szeretnél többet megtudni rólunk, a megadott telefonszámon, vagy e-mail címen érdeklődhetsz.

 

 

© 2016 Four Rivers Chapter